Uusia ACEA -luokituksia kevyelle kalustolle

Euroopan autovalmistajien liitto – ACEA on päivittänyt kevyen kaluston moottoriöljyille asetettuja luokituksia.

European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA) on julkaissut versiot Light-duty Oil Sequencesista. Nämä muutokset julkistettiin virallisesti 12.9.2023. Revisioiden mukana on toimitettu tarvittavat testihuoltovaatimukset.

ACEA:n Light-duty Lubricants Taskforcen (TF-LDL) tekemä tutkimus johti C7-23-öljykategorian käyttöönottoon. Mahdollisen väärinkäytön estämiseksi ja monimutkaisuuden vähentämiseksi tähän kategoriaan kuuluu 0W-16 -luokan öljy, jota voidaan käyttää bensiini- ja dieselsovelluksissa. Tämä öljy on pohjimmiltaan 0W-16 versio ACEA C6:sta.

Muutosten jälkeen ACEA:n kevyet öljysarjat 2023 ovat: A3/B4-23; A5/B5-23; A7/B7-23; C2-23; C3-23; C4-23; C5-23; C6-23; C7-23.

Chevron pyrkii rekisteröimään tuotteensa näiden sekvenssien mukaisesti 1. elokuuta 2025 mennessä.

Näiden tarkistusten taustalla on kasvava huoli kasvihuonekaasupäästöistä, mikä on johtanut siihen, että hallitukset ovat asettaneet tiukempia polttoainetaloutta koskevia säännöksiä vähentääkseen polttoaineen kulutusta ja tieliikenteen päästöjä. Uusimmat ja kehitteillä olevat polttomoottorit on optimoitu korkeimpaan hyötysuhteeseen, mikä tarkoittaa pienimmän kitkan saavuttamista kulumiskäyttäytymisestä tinkimättä. Täyden polttoainetaloudellisuuden maksimoimiseksi tarvitaan alhaisen viskositeetin moottoriöljyjä.

Lisätietoja ACEA Oil Sequences 2023:sta saat napsauttamalla tätä .


Lisää kirjoituksia