MB - Raskaan kaluston luokitukset

Mercedes-Benz kuorma-autojen moottoriöljyluokitukset muuttuvat Daimler AG:n jakautumisen seurauksena.

Daimler kuorma-autojen moottoriöljyluokitukset

Viime aikoihin asti Daimler AG on ollut tunnettu nimi autoteollisuudessa jo yli vuosikymmenen ajan. Vuoden 2021 lopulla tilanne muuttui, kun Daimler AG jakautui kahdeksi erilliseksi liiketoiminnaksi, Mercedes-Benz Group AG:ksi ja Daimler Truck Holding AG:ksi.

Kahdella uudella osakeyhtiöllä on nyt erilliset toimenkuvat. Mercedes-Benz Group AG keskittyy henkilö- ja pakettiautoihin, kun taas Daimler Truck Holding AG hyötyajoneuvoihin.

Huomaa, että Daimler Truck Holding AG:n käyttöön ottamat spesifikaatiot ovat DTFR-numero, toisin kuin vanhassa muodossa, jossa sen sijaan korostettiin MB-numeroa. Hyväksynnät näytetään uudessa muodossaan, ja nämä tiedot päivitetään materiaaleihin ja tuotemerkintöihin. Tämä kestää jonkin aikaa.

Ensimmäiset Texaco tuotteiden DTFR -hyväksynnät on jo käsitelty, ja ne alkavat näkyä tuoteselosteissa ennen kuin ne lisätään muihin materiaaleihin sitä mukaa, kun niitä päivitetään. Merkintöjen päivittämisen määräajaksi on asetettu marraskuu 2024. Alkuvaiheessa jokainen uusittavissa oleva hyväksyntä uusitaan 31. maaliskuuta 2024 mennessä, merkinnät päivitetään ennen marraskuuta 2024.

Tämä päivitetty malli koskee vain hyötyajoneuvoja – henkilö- ja pakettiautojen hyväksyntämuoto säilyy ennallaan.

Aiempien hyväksyntöjen ja uuden muodon väliset erot koskevat vain hallintaa ja muotoilua; Teknistä eroa ei ole. Seuraavassa taulukossa verrataan joitakin esimerkkejä vanhasta MB-muodosta uuden DTFR-määrityksen esimerkkeihin.

Vanha luokitus Uusi luokitus
MB 228.3 DTFR 15B110
MB 228.31 DTFR 15C100
MB 228.5 DTFR 15B120
MB 228.51 DTFR 15C110

Lisää kirjoituksia