Delo 600 ADF Ultra Low Ash. Yksi öljy sekä diesel- että maakaasumoottoreille.

Delo 600 ADF 10W-30 (API CK-4) on saanut myös Cummins CES 20092 kaasumoottoriöljy-hyväksynnän. Nyt yksi moottoriöljy käy sekä diesel- että maakaasumoottoreille.

Delo 600 ADF SAE 10W-30 on ensimmäinen moottoriöljy maailmassa, joka on valmistettu patentoidulla ULA-teknologialla, OMNIMAX TM  Tarkoituksenamme oli ratkaista dieselhiukkassuodattimeen (DPF) moottoriöljyn lisäainepaketista tulevan metallipitoisen tuhkan vähentäminen, joka vaikuttaisi suoraan hiilidioksidipäästöjen pienenemiseen. Delo 600 ADF:n on todistettu auttavan parantamaan polttoainetalouden pysyvyyttä ja vähentämään pakotettua regeneraatiota noen polttamiseksi DPF:ssä sekä lyhentävän seisokkeja, jotka vaaditaan asianmukaiseen huoltoon ja tuhkan poistamiseen hiukkasloukusta.

Delo 600 ADF tarjoaa kaikki raskaan kaluston API CK-4 -dieselöljyn suorituskykyedut yhdistettynä erittäin vähätuhkaiseen teknologiaan, joka auttaa suojaamaan dieselin jälkikäsittelyjärjestelmiä ja vähentämään polttoaineen kulutusta.

Pian tuotteen julkaisun jälkeen huomasimme, että Delo 600 ADF:ssä on myös monia ominaisuuksia, jotka vastaavat hyvin Cummins CES 20092 -kaasumoottoriöljyluokitusta. Pohjois-Amerikan johtavana maakaasumoottoreiden valmistajana Cummins on olennaisesti asettanut de facto teollisuusstandardin liikkuvan kaluston maakaasumoottoriöljyille. Historiallisesti Chevronin kaltaisille voiteluaineiden tuottajille tämä on merkinnyt erityisten SNG/CNG-tuotteiden valmistamista, esim. Delo 400 SNG SAE 15W-40, jotka on suunniteltu yksilöllisesti täyttämään tai ylittämään Cumminsin vaatimukset. Tämä on ollut ongelma esim. bussi- ja linja-autoliikennöitsijöille, joilla on sekä diesel- että maakaasumoottoreilla varustettuja linja-autoja. Toistaiseksi tällainen mix-fleet -kalusto on vaatinut eri moottoriöljyt kullekin moottorityypille.

Cummins MNGEO -spesifikaatiot sisältävät paljon vähemmän tuhkaa kuin perinteinen dieselmoottoriöljy. Se on myös Delo 600 ADF SAE 10W-30 ydinajatus. Lisäksi Delo 600 ADF täyttää maakaasumoottoriöljyjen hapettumiskestävyyden ja nitraussuorituskyvyn vaatimukset, joiden on otettava huomioon maakaasumoottoreiden tuottamat korkeammat lämpötilat. Tämä kannusti meitä edelleen jatkamaan Delo 600 ADF:n sertifiointia tuotteeksi, joka soveltuisi käytettäväksi erinomaisesti sekä diesel- että maakaasumoottoreissa.

Yhden öljyn käyttö sekä diesel- että maakaasukäyttöisissä ajoneuvoissa helpottaa huomattavasti myös huoltohenkilöstön elämää.

Cumminsin hyväksyntäprosessi on tiukka. Se vaatii kahden vuoden kenttätestauksen varsinaisissa maantiemarkkinoille myytävissä Cummins-moottoreissa, minkä jälkeen Cumminsin tarkastuksiin käyttämät moottorit puretaan. Delo 600 ADF:n läpikäynnin jälkeen tuote on nyt saanut hyväksynnän käytettäväksi Cumminsin maakaasumoottoreissa ja sillä on CES 20092 -hyväksyntä.

Yhden öljyn käyttö sekä diesel- että maakaasukäyttöisissä ajoneuvoissa helpottaa huomattavasti myös huoltohenkilöstön elämää. Delo 600 ADF tarjoaa kaikki raskaan kaluston API CK-4 -dieselöljyn suorituskykyedut yhdistettynä erittäin vähätuhkaiseen teknologiaan, joka auttaa suojaamaan dieselin jälkikäsittelyjärjestelmiä ja vähentämään polttoaineen kulutusta. Se täyttää nyt myös erittäin tiukat standardit kaasumoottoriöljylle.

Dieselpolttoaineen vaihtoehtona paineistettu maakaasu lupaa paljon puhtaampia päästöjä ja yleisesti alhaisempaa hiilijalanjälkeä.

Tutustu:

Delo 600 ADF

Lue lehdistötiedote:

15. toukokuuta 2023 – San Ramon, Kalifornia.

Chevron Delo 600 ADF SAE 10W-30 on hyväksytty Cummins -maakaasumoottoreihin. 

Teksti perustuu  Shawn Whitacre artikkeliin.

Lisää kirjoituksia