Anderol voiteluratkaisut panimoille

Oluen valmistaminen on käsityötä, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa että moderni panimo on teollinen yritys, jossa laadun lisäksi nopeus ja tehokkuus ovat keskeisiä tavoitteita. Tuotantonopeudet eivät aseta kovia vaatimuksia pelkästään henkilökunnalle ja koneille, vaan myös öljyille ja rasvoille, jotka mahdollistavat tarvittavan koneiden voitelun lähes kaikilla elintarviketuotannon osa-alueilla.

 

Anderol voiteluratkaisut moderneille panimoille

Oluen valmistaminen on käsityötä, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa että moderni panimo on teollinen yritys, jossa laadun lisäksi nopeus ja tehokkuus ovat keskeisiä tavoitteita. Tuotantonopeudet eivät aseta kovia vaatimuksia pelkästään henkilökunnalle ja koneille, vaan myös öljyille ja rasvoille, jotka mahdollistavat tarvittavan koneiden voitelun lähes kaikilla elintarviketuotannon osa-alueilla.

Synteettiset öljyt on räätälöity käyttötarkoituksen mukaan.

Voiteluaineille asetetaan moderneissa panimoissa yhä korkeat suorituskykyvaatimukset. Tuotantotehokkuuden lisäämiseksi työskennellään yhä korkeammissa käyttölämpötiloissa, paineissa ja tuotantonopeuksissa. Samalla koneet kehittyvät ja voiteluainemäärät vähenevät. Tämä on haastava tilanne, koska se johtaa nopeampaan voiteluaineiden ikääntymiseen ja huollosta johtuvia tuotantopysähdyksiä tulisi välttää mahdollisimman paljon.

Anderol on sitoutunut tuottamaan elintarviketeollisuuden voiteluaineita, joilla on tietyt keskeiset ominaisuudet. Ensinnäkin synteettisillä voiteluaineilla on korkeampi lämmönkestävyys, joten tuotteet tarjoavat optimaalisen suorituskyvyn sekä erittäin matalissa että erittäin korkeissa lämpötiloissa. Toiseksi synteettisten tuotteiden korkean hapettumiskestävyyden ansiosta huoltoväliet saadaan pidemmiksi. Kolmantena tavoitteena on pyrkimys mahdollisimman puhtaaseen koneen voiteluun, erityisesti vähentämällä hiilikertymän määrää. Tämän seurauksena komponentit toimivat pidempään. Lopuksi, neljäs huomioitava seikka formulaatioissamme on korkea voitelukalvon lujuus. Tämä varmistaa voiteluaineiden hyvän tarttuvuuden materiaaleihin myös olosuhteissa, joissa on paljon vettä tai höyryä.

Voitelukohteet

Voiteluaineita käytetään lähes kaikissa oluentuotannon vaiheissa mallastamisesta ja panemisesta kuljetukseen, puhdistukseen, täyttöön, sulkemiseen, etiketöintiin ja pullojen sekä muiden pakkausten pinoamiseen. Jokaisella näistä prosessivaiheista on erilaiset voitelutarpeet. Yleisesti ottaen ja koko tuotantoprosessin aikana tunnistamme viisi pääsovellustyyppiä, jotka vaativat voitelua.

1. Kompressorien ja tyhjiöpumpun voitelu

Tässä suorituskyky korkeissa lämpötiloissa, alhainen hapettuminen ja rajoitettu hiilen laskeuma ovat tärkeitä, samoin kuin alhainen öljynhaihtuvuus ja korkea veden- ja höyrynkestävyys. Useimmissa tapauksissa suosittelemme Anderol ® FG XL -voiteluöljyä, mutta erittäin pitkän käyttöiän vuoksi vaihtoehtona on myös uusi Anderol ® SynCom FG HiPerf. Itse panimossa, jossa käymisprosessit joskus vapauttavat paljon happoja, Anderol ® C-NRT voi olla oikea inertti ratkaisu.

2. Hydraulijärjestelmien voitelu

Toinen tyypillinen voitelukohta ovat hydraulijärjestelmät. Tässä on tärkeää, että kylmäkäynnistys on mahdollista ja että voiteluöljy toimii hyvin myös korkeassa paineessa. Siksi paras ratkaisu on Anderol ® FGH -sarja.

3. Kuljetinhihnojen ja ketjujen voitelu

Kuljetinhihnoille ja ketjuille Anderol ® : lla on valikoimassaan Chain Oil FG 220 XL. Se säilyttää vahvan suorituskykynsä jopa erittäin korkeissa lämpötiloissa, tunkeutuu helposti lenkkeihin ja siinä on mahdollisimman vähän hiilikerrostumia, joten ketjujen linkit eivät lukkiudu.

4. Vaihteiden voitelu

Suosittelemme vaihteistoihin yleisesti Anderol ® 6000 -sarjaa, mutta on olemassa myös PAG-pohjainen Anderol ® 7000 FG -sarja erityisesti kierukkavaihteisiin.

5. Laakereiden voitelu

Sovelluksesta riippuen. Anderol ® 783 -sarja, Anderol ® PQAA-sarja ja Anderol ® FGCS -sarja.

Lue tuote-esitteemme

Anderol BV on synteettisten voiteluaineiden valmistaja, jolla on tuotelinjassaan laaja valikoima elintarvikehyväksyttyjä voiteluaineita – sertifioitu NSF H1 -rekisteröinnillä, ISO 9001 ja ISO 21469 sekä Kosher- ja Halal-merkinnöillä – Anderol on keskittynyt erityisesti elintarvikealaan ja on maailmanlaajuisesti monien tunnettujen panimoiden öljytoimittaja.

 

Yllä oleva artikkeli julkaistiin alun perin Belgian elintarvike- ja juomateollisuuden online-uutisalustalla FoodTec https://www.foodtec.be/artikel/smeeroplossingen-op-maat-van-de-moderne-brouwerij/


Lisää kirjoituksia